top of page

Τα 4M για ένα καλό καφέ!!! (Rule of 4m)

Updated: Nov 17, 2022


Το Rule of 4m , είναι αυτό το γλυκύτατο και ιδιαίτερης αισθητικής καφέ, που αν «βολτάρετε» στα σοκάκια της Ερατοσθένους και του Παγκρατίου, σίγουρα θα παρατηρήσετε.


Συνήθως, ειδικά της Κυριακές είναι πέρασμα από και πρός το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, B&E Goulandri.


Πιθανότατα να «οδηγηθείτε» σε αυτό και να πιάσετε κι εσείς μια θέση στην ουρά…


Όπως θα καταλάβατε, το Rule of 4m είναι γνωστό για τα specialty coffees του αλλά και για τη “specialty” συμπεριφορά των Baristas και την ξεχωριστή φιλοξενία τους!


Τι είναι το Rule of 4m?


Για του Ιταλούς, ο κανόνας των 4M, αφορά το μείγμα του καφέ (Miscela), τη μηχανή άλεσής του (Macinadosatore), τη μηχανή του espresso (Macchina Per Espresso) και φυσικά το πιο σημαντικό, το χέρι και η μαεστρία του barista (Mano).


Αυτοί οι 4 κανόνες αποσκοπούν σε ένα γευστικό και απολαυστικό espresso!!


Ακολουθώντας πιστά, τους 4 κανόνες ενός καλού espresso, το Rule of 4m, εξού και το όνομά του, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει μια θέση στην Αθηναϊκή κλίμακα των "TOP" Takeaway Coffee Spots!
Θα παρατηρήσετε πως το συγκεκριμένο καφέ έχει αποκτήσει ένα ευρύ και σταθερό κοινό, το οποίο μπορεί ακόμα και να σχηματίσει ουρά, περιμένοντας υπομονετικά για τον καφέ του.


Η ατμόσφαιρα του μαγαζιού σε κάνει να νιώθεις οικεία από την πρώτη στιγμή και αυτό οφείλεται στην άμεση, φιλική, προσωπική εξυπηρέτηση που αποπνέει η ομάδα του Rule of 4m προς τους πελάτες του.Μπαίνοντας στο μαγαζί, θα σας αγκαλιάσει ένα "ζεστό" και εγκάρδιο "Καλημέρα", αν πάτε για τον πρώτο η και τον δεύτερο καφέ της ημέρας, ή ένα "θερμό" καλωσόρισμα απο τον Χρήστο, ιδιοκτήτη του καφέ, και απο τα παιδιά που εργάζονται σε αυτό.


Συγκεκριμένα, ο Χρήστος, έχει καταφέρει να "χτίσει" σχέσεις εμπιστοσύνης με το κοινό του 4m, για πολλούς απ' τους οποίους αφορμή για την επίσκεψη στο μαγαζί, είναι η φιλικότητα και η φρεσκάδα που αυτό εκπέμπει.Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν, γιατί κανείς να περιμένει για να πάρει τον καφέ του σε μια ουρά, έσρτω και για λίγο, ενώ μπορεί κάλλιστα να γλυτώσει λίγο χρόνο, πηγαίνοντας σε ένα καφέ με λιγότερη «κίνηση».


Σαφώς, κάποιος μπορεί να το προτιμήσει από το να περιμένει λίγα λεπτά στην ουρά, καθώς για πολλούς «το γοργόν και χάριν έχει».


Το κοινό του Rule of 4m από την άλλη, στο οποίο φυσικά ανήκω κι εγώ, γνωρίζει πολύ καλά πως η υπομονή είναι αρετή, καθώς πάντα στο τέλος, ο αχνιστός Espresso και ο βελούδινος Cappuccino του πολυαγαπημένου τους καφέ, πάντα τους αποζημιώνει…Άξιζε η υπομονή… θα πούνε πολλοί, καθώς μπροστά στην άριστη εξυπηρέτηση, τη φιλική διάθεση των παιδιών που εργάζονται στο μαγαζί, την εξαιρετική ποιότητα και την ονειρεμένη γεύση του καφέ, η τελική επίγευση είναι όλα τα λεφτά…Πέρα από τις ποικιλίες του καφέ ( Βραζιλία, Αιθιοπία κλπ), τα διαφορετικά χαρμάνια και τα special blends του, το Rule of 4m, είναι γνωστό και για τις λιχουδιές του… αυτές που αξίζει να συνοδέψετε με τον καφέ σας, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αν τα προλάβετε βέβαια!Συγκεκριμένα, οι «σπεσιαλιτέ» του είναι:


  • Cinnamon Rolls

  • Vegan Banana Bread

  • Vegan Butter Cookie with Double Chocolate

  • Choco Melting Brownie

  • Μπάρες με βρώμη και επικάλυψη φυστικοβούτυρο – μαύρη σοκολάτα – αμύγδαλο – σοκολάτα γάλακτος- μπανάνα

  • Μπάρες με βρώμη χωρίς ζάχαρη (ούτε που θα καταλάβετε την έλλειψη ζάχαρης – δε θα σας λείψει….)

  • Μπάρες δημητριακών με μέλι και κράμπερι

  • Brioche pesto mozzarella και τοματίνια

  • Brioche τσαλαφούτι, παστράμι και σύκο

Και διάφορα άλλα….
Αυτό δε, που «κάνει τη διαφορά» , είναι η αρχιτεκτονική ματιά και το εσωτερικό του design, το οποίο επιμελήθηκε ο Άγης Μουρελάτος aka Agis Mourelatos Architects.Το Rule of 4m βρίσκεται στην οδό Αγίου Σπυρίδωνος 5, σε ένα στενάκι στο Παγκράτι.


Instagram : rule_of_4m

Facebook : Rule of 4mΑξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία!!!


Καλή απόλαυση

cognoscente23 views1 comment