top of page

24 GOAT! Το μοναδικό και αυτοσχέδιο Lifestyle Brand και η "μαμά" του, Ειρήνη Σοϊλέ !


Η 24 GOAT , είναι μια ελληνική μάρκα ένδυσης και αξεσουάρ, με έδρα το Κουκάκι.


Στα σχέδια της μάρκας αποτυπώνονται στιγμές, συνήθειες, πρόσωπα και γενικότερα καταστάσεις και συναισθήματα που βιώνουμε καθημερινά...Ένα τραγούδι, ένα αγαπημένο φαγητό, ένα οικογενειακό πρόσωπο, μια απλή συνήθεια και γενικότερα ό,τι μπορεί να περιλαμβάνει η καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου!


Όλα αυτά.... εκτυπωμένα σε υφάσματα, με την υπογραφή της 24 GOAT!!!


Η ιδιαιτερότητα του brand, όπως αναφέρει και η δημιουργός της, Ειρήνη Σοϊλέ, είναι οτι μπορεί να μεταμορφώσει ένα απλό T - Shirt, μια Tote Bag ή ένα αξεσουάρ σε κάτι μοναδικό, "προκαλώντας" το κοινό της να συνδεθεί συναισθηματικά με το σχέδιο!!!Έτσι, οι fans της 24 GOAT, δεν αγοράζουν απλά μια τσάντα, ένα φούτερ ή μια μπλούζα... αλλά ένα συναίσθημα, μια κατάσταση ή μια ανάμνηση, τα οποία αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας ή και της ζωής τους.Επιπλέον, αυτό που κάνει τα προϊόντα της Ειρήνης, τόσο ιδιαίτερα, είναι πως το κάθε κομμάτι είναι ξεχωριστό και ελάχιστα διαφορετικό απο κάθε άλλο.


Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή μιας γραμμής παραγωγής και του Fast Fashion.


Η 24 GOAT, είναι 100% αληθινή... και όλα τα προϊόντα της είναι χειροποίητα ( Ηand - Μade Products) !Ακόμα, αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα T - Shirts και μερικά απο τα Hoodies (Φούτερ) της, αποτελούνται απο 100% Οργανικό Βαμβάκι.


Τα υπόλοιπα φούτερ της αποτελούνται απο 80% Οργανικό Βαμβάκι και 20% Πολυεστέρα και όπως όλα της τα προϊόντα, είναι 100% hand - printed!


Συγκεκριμένα, οι εκτυπώσεις της είναι 100% Hand - Printed (Εκτυπωμένα στο χέρι) , 100% Hand - Carved (Χαραγμένα στο χέρι) και 100% Hand - Sewn (Κεντημένα στο χέρι).


Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία της στάμπας και την προσθήκη χρώματος, έχουν ως βάση το νερό και είναι μη τοξικά.Η ποιότητα των χρωμάτων, διατηρεί τη λάμψη και τη φωτεινότητα των εκτυπωμένων σχεδίων, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και κάνει τις στάμπες εντελώς ανθεκτικές στο στροβίλισμα του πλυντηρίου!


Αυτό φυσικά, θα ήταν πολύ πιο δύκολο να επιτευχθεί σε μηχανήματα μαζικών εκτυπώσεων και μεγάλης παραγωγής!


Η 24 GOAT όμως, με αγάπη και επιμέλεια σε κάθε προϊόν, σε κάθε ύφασμα, εγγυάται την ασφάλεια κάθε στάμπας και σχεδίου, ξεχωριστά!


Είναι μια απο τις περιπτώσεις όπου "You get what you pay for" !


- Tote Bags -


Οι Tote Bags είναι κεντημένες στο χέρι με μπόλικη αγάπη και μεράκι!


Τα υφάσματα των Tote Bags, έχουν επιλεχθεί με βάση την ποιότητα και τη διάρκειά τους στον χρόνο, με πρωταρχικό σκοπό να σας συντροφεύουν για πολύ καιρό!


FUN FACT


Πολλοί δεν γνωρίζουν, οτι η ιδέα της 24 GOAT, ξεκίνησε δειλά - δειλά, σαν Hobbie, με τη δημιουργό της να λανσάρει μόνο συγκεκριμένα κομμάτια Tote Bags, σε 4 μόνο σχέδια.


Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όμως, τα 4 αυτά σχέδια απέκτησαν θαυμαστές!!!


Αυτό έδωσε την ιδέα στην Ειρήνη, να επενδύσει στην παραγωγή των Tote Bags και κατ' επέκταση να εστιάσει στα ρούχα, που τόσο πολύ ήθελε!Για καιρό, οι παραγγελίες των ρούχων και των Tote Bags ήταν εφικτές, μονάχα μέσω E - Shop, το οποίο δημιουργήθηκε το 2018.


Μετά απο 4 χρόνια... ήρθε το επίσημο site και η Instagramική σελίδα της 24 GOAT, η οποία επέτρεπε online παραγγελίες, ενώ μετά απο λίγο... υλοποιήθηκε το όραμα του μαγαζιού.


Το Grand Opening του μαγαζιού, ήταν θέμα χρόνου...

Η αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης είχε "ανέβει" και η επιτυχία ήταν πλέον μονόδρομος!!!


- T - Shirts -


Η μονάδα παραγωγής των T - Shirts της 24 GOAT υφίσταται αυστηρούς ελέγχους κάθε χρόνο με στόχο την τήρηση των βασικών κανόνων, στο πλαίσιο του προγράμματος Code of Labor Practices (CoLP) .


Η μονάδα παραγωγής της, είναι επίσης μέλος της οργάνωσης FWF Fear Wear Foundation απο το 2006.


Οι βασικές πηγές παραγωγής προέρχονται απο φιλικές προς το περιβάλλον - ανανεώσιμες μορφές ενέργειας (green energy sources) και τα υλικά που χρησιμοποιούνται δεν αποτελούν περιβαλλοντική απειλή.


Το carbon - footprint όλων των ρούχων της μονάδας παραγωγής, έχει περιοριστεί κατα 90%.Τα T - Shirts αποτελούνται απο Οργανικό Ινδιάνικο Βαμβάκι (Organic Indian Cotton) και η παραγωγή εξάγεται σύμφωνα με τους κανόνες της τελευταίας εκδοχής της Global Organic Textile Standards (GOTS).

Αυτό, αυτομάτως σημαίνει οτι τα υφάσματα είναι eco - friendly , sustainable (βιώσιμα) , απο φυσικούς πόρους, εξ ού και το οργανικό βαμβάκι που η 24 GOAT χρησιμοποιεί στα T- Shirts της, όπως προανέφερα !BEHIND THE SCENE


Η 24 GOAT χρησιμοποιεί την μέθοδο του "Block Printing", η οποία αφορά τη διαδικασία εκτύπωσης ονόματι "Relief Printing", ή αλλιώς ανάγλυφη εκτύπωση, κατα την οποία ο σχεδιαστής ζωγραφίζει ένα σχέδιο, πάνω σε μια ομαλή επιφάνεια (ξύλο ή μουσαμά συνήθως), στη συγκεκριμένη περίπτωση linoleum και χρησιμοποιεί εργαλεία, ωστε να κόψει και να απομονώσει κομμάτια της στάμπας, τα οποία δεν είναι για εκτύπωση.


Έτσι, "κόβει" τα περιττά στοιχεία του ζωγραφισμένου σχεδίου, με χαρακτικό, έτσι ωστε να δώσει χώρο στο επιλεγμένο σχέδιο!Το τελικό, ιδανικό σχέδιο, εφόσον έχει προηγηθεί η απομόνωση τυχόν περιττών ατελειών της στάμπας, χρωματίζεται με νταμπέρ ή roller (κύλινδρος). Η Ειρήνη, επιλέγει να χρησιμοποιεί Roller για την προσθήκη χρώματος!!!!Στη συνέχεια, αυτή η επιφάνεια μουσαμά ή ξύλου, έρχεται σε επαφή με το χαρτόνι για τις κάρτες και με ύφασμα αντίστοιχα για να στολίσει τα εξ αρχής μονότονα T - Shirts, τα Hoodies και τις Tote Bags.