top of page

Οι θεατρικές, φθινοπωρινές, παραστάσεις του Θεάτρου Πορεία και οι “Early Bird” προσφορές.

Μετά απο ένα «διαφορετικό» και για πολλούς, ξεκούραστο καλοκαίρι, το πιστό θεατρικό κοινό της Αθήνας, είναι πλέον έτοιμο να απολαύσει τις φθινοπωρινές παραστάσεις που «χτίζονταν» καθόλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.


Πιστό στο κοινό του, το πολλά υποσχόμενο και αγαπημένο Θέατρο Πορεία, ετοιμάζει πολλά «διαμάντια» που θα συντροφεύσουν τους επίλεκτους θεατές, τους μήνες που έρχονται, καθώς η νέα σαιζόν σιγά - σιγά ανοίγει!


Στο πλαίσιο αυτό, με μία καλοδεχούμενη πρωτοβουλία του Θεάτρου Πορεία, το loyal κοινό του, θα έχει την ευκαιρία να προ- αγοράσει τα εισιτήρια των αγαπημένων του παραστάσεων που θα ξεκινήσουν απο τον φετινό Οκτώβριο- σε λίγες μόνο μέρες!


Όσοι θεατρόφιλοι προσέλθουν... Συγκεκριμένα, μπορούν να αδράξουν την ευκαιρία και να εξασφαλίσουν φθηνότερα εισιτήρια , στην τιμή των 10 ευρώ έκαστο, με την προϋπόθεση βέβαια πως θα τα προ-αγοράσουν πριν τις 5 Οκτωβρίου του 2022.

Από εκείνη την ημερομηνία και μετά, τα εισιτήρια θα επανέλθουν στην κανονική τους τιμή (15-18 ευρώ).


Οι Early Bird (με ημερολογιακή σειρά) προσφορές αφορούν τις εξής παραστάσεις:


1. ΝΥΧΙΑΝΓΚ

2. ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ

3. ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ

4. ΔΟΞΑ ΚΟΙΝΗ

5. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ

6. GARAMOND 12


Εγώ όμως θα αναφερθώ στις δύο αγαπημένες μου και αυτές τις οποίες προτείνω ανεπιφύλακτα:


  • ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ - Το αριστούργημα του Ιψεν (1879), σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου ανεβαίνει στις 9 Νοεμβρίου στη σκηνή του Θεάτρου Πορεία. Το πολυβραβευμένο έργο αφορά την ιστορία μιας παντρεμένης γυναίκας και την προσπάθειά της να θέσει τα όρια της και να πετύχει την προσωπική ολοκλήρωση που τόσο πολύ αναζητά, υπό το βάρος μιας ανδροκρατούμενης κοινωνίας.

Η ηρωϊδα μέσα από το υποκριτικό ταλέντο της Λένας Παπαληγούρα επιστρέφει για να σοκάρει και να «ταράξει τα νερά».Την εποχή που «ανέβηκε» για πρώτη φορά το έργο, αξίζει να σημμειωθεί πως προκάλεσε μεγάλη αντιπαράθεση και έντονες αντιδράσεις, καθώς εντός πολύ λίγου χρόνου, το έργο πέρασε απο το θέατρο στις εφημερίδες και σε όλον τον κόσμο.


Ο συγγραφέας εμπνεύστηκε απο το γεγονός οτι εκείνη την εποχή, ήταν απολύτως αδύνατο για μια γυναίκα να ήταν ο εαυτός της, ιδίως σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, αποτελούμενη αυστηρά απο άντρες εισαγγελείς και δικαστές, οπου κάθε μορφής γυναικείας απόπειρας για ανεξαρτησία, καταπατούνταν απο ένα απόλυτο πατριαρχικό καθεστός.Το κουκλόσπιτο βραβέυθηκε ως το πολυανεβασμένο έργο εκείνης της χρονιάς, μετά τον θάνατο του Ίψεν, ο οποίος είχε παραδεχθεί πως δεν ήταν ποτέ στα σχέδιά του να γράψει μια φεμινιστική νουβέλα.


Το έργο αποτέλεσε πάτημα για πολλούς διανοούμενους, θεταρικούς συγγραφείς και κοινωνικούς επιστήμονες, να αμφισβητήσουν, να αναρρωτηθουν, να ερμηνεύσουν, να αναλύσουν το κύριο μήνυμα του έργου και να το κατηγοριοποήσουν ως φεμινιστικό η κοινωνικό.


  • ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ – Η αριστουργηματική νουβέλα του Τομας Μαν , ζωντανεύει σε μία διασκευή του Στρατή Πασχάλη, στο Θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου.


Το έργο του Τόμας Μαν, αναφέρεται σε έναν ηλικιωμένο συνθέτη, ονόματι ‘Ασενμπαχ και στο τξίδι που αποφασίζει να κάνει στην Βενετία, για λόγους υγείας. Πιο συγκεκριμένα, ο συνθέτης , γνωρίζει τον Πολωνό έφηβο Τάτζιο, ο οποίος διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο με αυτόν, αλλα για διαφορετικούς λόγους. Ο νεαρός, σε αντίθεση με τον άρρωστο πρωταγωνιστή, κάνει διακοπές με την οικογένειά του. Παρά τις φήμες για την σαρρωτική επιδημία που επικρατεί στην Βενετία, ο Άσενμπαχ, παραμένει στο ξενοδοχείο, με σκοπό να γνωρίσει καλύτερα τον νεαρό Τάτζιο και να τον διεκδικήσει ερωτικά. Με τον καιρό, το πάθος του για τον νεαρό και η ανάγκη του για αγάπη, υπερνικά τη θέληση για ζωή, καθώς η ολοκλήρωση για έναν ανεκπλήρωτο έρωτα, μπαίνει εμπόδιο σε κάθε μορφής ηθική.Όσον αφορά τη διασκευή που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Πορεία τον φετινό Χειμώνα, το έργο έχει υποστεί ορισμένες μικές αλλα σημαντικές αλλαγές. Στη διασκευή του Στρατή Πασχάλη, ο Άσενμπαχ δεν είναι ηλικιωμένος συνθέτης αλλα πετυχημένος συγγραφέας. Επιπλέον, καθώς οι πρωταγωνιστές μας γνωρίζονται, ο ‘Ασενμπαχ αφιερώνει στον νεαρό όλες του τις ιδέες και τα σχέδια, λαμβάνοντας υπόψιν τον θανατηφόρο λοιμό που παραμονεύει στην ερωτική πόλη της Ιταλίας. Δεν πρόκειται για ένα σαρκικό, ερωτικό ειδύλλιο, αλλά για μια φιλοσοφική συζήτηση που αφορά την πνευματική αναζήτηση του «Κάλλους», γεμάτη πάθος.


Ευχαριστώ για τη αφοσίωσή σας !


Υ.Γ Το φωτογραφικό υλικό ανήκει σην ιστοσελίδα του Θεάτρου Πορεία

https://poreiatheatre.com/?gclid=Cj0KCQjwsrWZBhC4ARIsAGGUJurda61raOZv1SwXEE4J0odrsryDkcUCBKawGVT-mE4Qq6WiIBXagm4aAizsEALw_wcB


Μπορείτε να προ- κρατήσετε τα εισητήρια σας, μέχρι τις 5/10 , στην τιμή των 10 ευρώ: https://poreiatheatre.com/plays/


𝕔𝕠𝕘𝕟𝕠𝕤𝕔𝕖𝕟𝕥𝕖

48 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page