top of page

Μια γλυκιά επίσκεψη στο πολυσύχναστο μαγαζί και εργαστήρι του Antonis Selekos : Conceptual Desserts!


Σκόπευα να σας πληροφορήσω για την τέχνη του πανετόνε νωρίτερα, ίσως μέσα στα Χριστούγεννα, καθώς η περίοδος αιχμής του συγκεκριμένου γλυκού, συνοδεύεται μαζί με τις πρώτες μέρες του χρόνου. Κάνει έξαψη κυρίως τον Ιανουάριο!Πιστεύω όμως, πως ένα τόσο λαχταριστό και elegant γλυκό, δεν πρέπει να περιορίζεται στα ΠΙΚ κάθε χρονικής περιόδου, ούτε να πηγαίνει με την επικαιρότητα!


Όπως το τσουρέκι... δεν το τρώμε μόνο το Πάσχα, σωστά ?


Το τρώμε συνήθως για πρωινό, ή το απόγευμα μαζί με τον καφέ μας - πολλές φορές και για να συνέλθουμε απο ένα καλό, δυνατό Hangover....


Χειμώνα - Καλοκαίρι, το τσουρέκι είναι στανταράκι στα menu των fancy εστιατορίων και καφέ, ενώ πολλές φορές κρύβεται στην τροφοθήκη του σπιτιού μας...


Τι λέγαμε... ???


Α Ναι... Για την τέχνη του πανετόνε και την εποχικότητά του...


Όπως και το τσουρέκι λοιπόν, πιστεύω οτι το πανετόνε δεν πρέπει να περιορίζεται στην εκάστοτε εποχή, στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Ιανουάριο... αλλα να αποτελεί ένα all - time γλυκό, το οποίο απευθύνεται στους λάτρεις της ζύμης και της απόλαυσης.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επιχείρηση του Αντώνη Σελέκου aka Antonis Selekos Conseptual Desserts που έχει ως έδρα του το Παγκράτι και αποκλειστικός σκοπός του είναι, με πρώτη ύλη τη ζύμη, να "χτίσει" ομοιόμορφα και εκθαμβωτικά πυργάκια "σαν αυτά που φτιάχναμε στην παραλία", όχι με άμμο, αλλα με ζυμάρι, σταφίδες, σοκολάτα και αλατισμένη καραμέλα!


Ο Pastry Chef Αντώνης Σελέκος, έχει αφοσιωθεί στο να "καλλιεργεί" απο την αρχή (from scratch), με πλήρη συγκέντρωση και αγάπη και ένα - ένα ξεχωριστά... τα ονειρικά αυτά γλυκά!
Η ζύμη δηλαδή, κατα τον Α.Σελέκο, παρασκευάζεται εκείνη τη στιγμή και "επί τω έργω" , ενώ ο ίδιος αποφεύγει να χρησιμοποιεί έτοιμο μείγμα, το οποίο θα αποσκοπούσε στην εξοικονόμηση χρόνου κατά την παρασκευή των πανετόνε!


Instead... ο chef επιλέγει να πλάθει τη ζύμη για τα πανετόνε εκείνη τη στιγμή, δίχνοντας πλήρη σεβασμό και αφοσίωση στο κοινό και στην επιχείρησή του.


Με λίγα λόγια, οι τεχνικές, οι τρόποι παρασκευής και τα υλικά που χρησιμοποιεί, αποδεικνύουν την αυθεντικότητα των γλυκών του, την ποιότητά τους και την μοναδικότητα της επιχείρησής του!


Mπορώ να τους εξασφαλίσω με βεβαιότητα οτι " You get what you pay for " ...

Τα δύο πανετόνε που μπορεί κανείς να προμηθευθεί απο το μαγαζί, είναι το Hazelnut Panettone με φουντούκι, σοκολάτα γάλακτος και αλατισμένη καραμέλα και το Signature Panettone με φρούτα και ξηρούς καρπούς!Παράληλλα, το Conseptual Dessert Menu περιλαμβάνει γλυκά όπως Lemon Pie, Pavlova, Blueberrie Tart, Tiramisu, ενώ στα Desserts of the Day, μπορεί κανείς να πετύχει Lemon Sable Breton και Fondant.


Μπορείτε ακόμα να προμηθευθείτε την περιβόητη αλατισμένη καραμέλα, η οποία σκεπάζει ομοιόμορφα τα χοντροκομμένα φουντούκια μαζί με τα chocolate chips και λειτουργεί ως επικάλυψη στο Hazelnut Panettone!!!!


Η πολυλατρεμένη αλατισμένη καραμέλα πωλείται σε βαζάκι, σε μορφή spread, σε εσάς που προτιμάτε να συνοδεύετε το πρωινό σας, αλείφοντάς την πάνω σε φέτες τσουρεκιού, φρυγανιές , κρέπες ή και σε granola, την οποία επίσης μπορείτε να βρείτε στο μαγαζί. Φτιάχνει και σπιτική granola ναι....

Ιδού.....


Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο pastry chef παρασκεύασε το Valentine's Panettone, το οποίο θα σας εκπλήξει!!!! Προτείνω να το προ - παραγγείλετε απο τώρα, ωστε να προλάβετε να το προμηθευθείτε στην ώρα του!!!


Είναι και ωραία ιδέα για δώρο....


Τσεκάρετε για περισσότερα : https://www.antonisselekos.com/


Instagram : https://www.instagram.com/selekos_conceptual_desserts/?hl=el

Facebook : https://www.facebook.com/profile.php?id=100076343409776


Το μαγαζί βρίσκεται στην οδό Εριφύλης 2 στο Παγκράτι και οφείλω να παραδεχτώ πως είναι πολύ μοντέρνο!!!!Τηλέφωνο κρατήσεων : 210 7248888


Μπορείτε να προμηθευθείτε το πανετόνε σας και απο την εφαρμογή της Wolt!


Καλή απόλαυση!!!

cognoscente


66 views0 comments